E-mail oplossingen

POP3 en IMAP

Voor Pop3 mail voorzien van webmail kunt u goed bij ons terecht. Of het nu gaat om 1, of vele accounts, het is allemaal mogelijk. Uiteraard zijn onze mailservers voorzien van goede anti spam filters.

Hosted Exchange


Hosted Exchange is een professionele e-maildienst op basis van Microsoft Hosted Exchange 2010. De systemen (desktop, laptop en mobiele telefoon) waarmee u werkt geven hun bewerkingen door aan de server die in het datacenter staat . Dat betekent dat als u een e-mail beantwoord op uw laptop de server dit ook weet. Als u daarna uw e-mail checkt op uw mobiele telefoon, dan is de e-mail daar ook daadwerkelijk beantwoord. E-mail is op deze manier op alle systemen altijd synchroon.

Hosted Exchange is echter meer dan e-mail alleen. Het is een compleet communicatiesysteem, waarmee ook de volgende zaken beheerd kunnen worden:

• Contactpersonen
• Agenda
• Taken

Allemaal zaken die veel wijzigen en waarvan het handig is om ze up-to-date op elke gewenst systeem te bekijken. Een ander groot voordeel is, dat e-mail accounts, contactpersonen, agenda’s en taken binnen de organisatie gedeeld kunnen worden. Op deze manier kunt u gemakkelijk de beschikbaarheid van uw collega’s checken. Ook kunt u tijdens de vakantie van uw collega gemakkelijk zijn of haar e-mailbox uitlezen. Dat kan uiteraard alleen, als u daar de juiste rechten voor heeft, die door de administrator van de server ingesteld kunnen worden.

Bij Hosted Exchange staat de Exchange server niet op kantoor bij uw organisatie, maar in het datacenter bij Site4All. De server wordt door de gebruikers benadert via internet. Er zijn meerdere gedeelde servers opgezet, waar meerdere organisaties gebruik van kunnen maken. Op deze manier kunnen veel organisaties gebruik maken van één Exchange server en toch gebruik maken van een veilige e-mailoplossing. De investering voor de aanschaf en het onderhoud van de server worden dus gedeeld. Het onderhoud en de back-ups van alle data zijn in goede handen.

U kunt de dienst per gebruiker afnemen, als SaaS-oplossing (Software as a Service). Dus ook al groeit uw organisatie snel, u hoeft nooit meer af te nemen dan u nodig heeft. Bij SaaS-diensten is de energiebranche altijd een goede vergelijking. Als u energie afneemt, investeert u ook niet in de transformatoren die de energie opwekken. U betaalt alleen een afgesproken prijs voor de verbruikte energie.

Hetzelfde geldt voor Hosted Exchange. Waarom zou u investeren in een eigen server en het onderhoud daarvan als u de dienst ook per gebruiker kunt afnemen voor een afgesproken prijs per maand.

Opties Hosted Exchange

• E-mail op meerdere systemen
• Email synchroon op elk systeem
• Naast e-mail ook contactpersonen, agenda en taken
• Delen met andere gebruikers
• Push mail
• Schaalbaar (flexibel)
• Uitgebreide Microsoft Outlook Webaccess

Mail Backup Oplossingen

Wanneer u een eigen mailomgeving heeft (zoals exchange op uw bedrijfslocatie) dan is het aan te raden om gebruikt te maken van onze mailbag oplossing. Via de DNS (MX) zorgen we ervoor dat wanneer uw mailserver niet bereikbaar is (storing, of onderhoud, of anders) wij de mail voor u opvangen. Zodra uw mailserver weer bereikbaar is leveren wij alsnog uw mail af.

Anti spam en anti virus

Uiteraard zijn onze diensten voor zien van professionele anti spam en anti virus oplossingen. Heeft u specifieke wensen, neem dan even contact met ons op.

Skype